З приходом теплого сезону та початком пікніків, свинина залишається улюбленим видом м'яса для багатьох українців. Її насичений смак та універсальність роблять її незамінною на столі.
Про це пише agronews.
За результатами моніторингу цін у великих торговельних мережах України за травень 2025 року, спостерігається наступна динаміка середніх цін на популярні частини свинини:
Свина грудинка: Середня ціна становила 211 грн/кг, що є невеликим зростанням порівняно з квітнем (201,52 грн/кг).
Свина лопатка: Подорожчала до 225 грн/кг з квітневої ціни у 211,81 грн/кг.
Свина шийка: Зазнала найбільшого зростання, піднявшись з 300,37 грн/кг у квітні до 330 грн/кг у травні.
Свинячі ребра: Ціна залишилася відносно стабільною, з незначним зростанням з 200,38 грн/кг до 211,50 грн/кг.
Шашлик: Готовий шашлик також подорожчав, з 253,55 грн/кг до 274 грн/кг.
Таким чином, травень відзначився загальним зростанням цін на основні частини свинини, що, ймовірно, пов'язано зі збільшенням попиту у пікніковий сезон. Найбільше зростання вартості спостерігалося на свинячу шийку.
Коментарі